06-25312186

Coaching

Het gaat niet vanzelf over
Als de situatie bij het oude blijft, gaan de klachten niet vanzelf over, maar worden ze eerder erger. Des te belangrijker is het de overbelasting tijdig te onderkennen en aan te pakken. Rust, steun en begrip van anderen zijn van groot belang.
Als counselor kan ik je helpen om jouw omgang met stress te verbeteren. Na inventarisatie van symptomen en oorzaken van de stress, gaan we werken aan een betere omgang met stress. We gaan op verschillende manieren hier aan werken, de volgende zaken kunnen hierbij aan bod komen; het vaststellen van de factoren die stress oproepen en deze proberen te beinvloeden, het voeren van gesprekken, het werken aan een positief zelfbeeld, nee leren zeggen, rust inplannen, werken aan je ademhaling en houding, ontspanningsoefeningen, yoga, meditatie en visualisatie, enzovoorts. Hetgeen aan bod komt verschilt natuurlijk per persoon en situatie
Verder kun je voedingssupplementen voorgeschreven krijgen, zodat je voldoende energie heeft om de stress de baas te blijven.

Burn-out

En als je al burn-out bent
Verder heb ik ook veel ervaring met het begeleiden van mensen op weg naar hun herstel, uit dat diepe dal. Dus ook in deze fase kan ik zeker iets voor u betekenen.
Iemand met burn-out zal moeten werken aan verandering van de situatie en van de gewoontes die hebben bijgedragen aan deburn-out.
Dit vraagt tijd, inspanning en oefening.
We gaan hiermee samen aan de slag!

De omgeving

Partner en/of gezin

Wat men vaak niet beseft is dat ook de partner en/of het gezin last van stress en andere problemen(kunnen) hebben, men weet vaak ook niet wat er nu precies aan de hand is en hoe je daar mee om moet gaan. Daardoor kan het moeilijk zijn om begrip op te brengen of de juiste houding aan te nemen.

Zij ervaren dagelijks dat hun man/vrouw of vader/moeder last heeft van lichamelijke en geestelijke klachten, maar ook ervaren ze een gedragsverandering. Daarnaast moeten ze steun geven en begrip tonen.

Vaak zijn er ook veranderingen noodzakelijk voor het herstelproces. Uit ervaring weet ik dat er meestal te weinig aandacht is voor de partner en het gezin. Terwijl zij vaak eveneens behoefte aan deskundige hulp hebben. Deze hulp kan ik bieden.

Contact opnemen

Wilt u het formulier invullen? Bedankt!

Email

administratie-adrianavisser@kpnmail.nl

Adres

Fonteinland 7C, 8913 CZ Leeuwarden

Afspraken

Di – Do: 09.30-17.00 uur